Enterprise Europe Network este o initiativa a Comisiei Europene, fiind cea mai vasta retea care sprijina intreprinderi, organizatii de sprijinire a mediului de afaceri si profesionale, institute de cercetare, universitati, centre tehnologice, agentii de dezvoltare din peste 60 de tari, incluzand cele 28 state membre ale Uniunii Europene, tarile candidate, tarile membre ale Spatiului Economic European (inclusiv Islanda, Liechtenstein si Norvegia) si alte tari terte.

Peste 600 centre gazduiesc Reteaua Enterprise Europe Network si ofera servicii specializate pentru sprijinirea afacerilor (informare, feedback, cooperare si internationalizare) si sprijinirea inovarii (transfer de know-how si tehnologie).

slider_1

Misiunea Centrelor Enterprise Europe Network este de a ajuta firmele locale sa-si internationalizeze afacerile prin oferirea de consultanta de comert exterior, identificarea de noi piete de desfacere a produselor / serviciilor, contacte cu potentiali parteneri pentru a dezvolta impreuna noi afaceri sau tehnologii, sau finantatori pentru idei de afaceri, inventii, inovatii.

Detalii suplimentare puteti afla accesand pagina web dedicata een.ec.europa.eu.

1. Internationalizare  international-connections

Prin completarea unei expresii de interes, va putem facilita accesul la baza de date Enterprise Europe Network, care contine peste 10.000 de profiluri (cereri si oferte de produse/tehnologii si servicii) ale companiilor din aria de acoperire a Retelei Enterprise Europe Network.

De asemenea, puteti beneficia de promovarea ofertei dumneavoastra, prin completarea unui formular descriptiv (profil) si inscrierea acestuia in baza de date Enterprise Europe Network.

Avantajul utilizarii acestei platforme de internationalizare a parteneriatelor de afaceri si pietelor de desfacere este acela ca elaborarea si inscrierea unui profil, precum si gestionarea expresiilor de interes sunt activitati facilitate in totalitate de membrii Enterprise Europe Network, asigurand confidentialitatea si relevanta contactelor stabilite.

2. Organizare misiuni economice si de brokeraj  partnership

Companiile interesate pot participa la evenimente de brokeraj sau misiuni economice organizate periodic la nivelul retelei pe diverse domenii de activitate. De asemenea, in situatia in care ati identificat o oportunitate majora de afaceri, puteti propune organizarea unei misiuni economice personalizate.

3. Accesare fonduri europene  finance

Expertii din cadrul Centrelor Enterprise Europe Network va ofera, in regim help-desk, informatii despre surse de finantare disponibile la nivel regional, national sau european, criterii de eligibilitate si activitati eligibile in cadrul unui apel specific de proiecte, clarificari pentru completarea cererii de finantare, sprijin pentru identificarea de parteneri pentru proiecte de inovare-cercetare-dezvoltare.

4. Informatii legislatie si politici europene  expert-advice

Centrele Enterprise Europe Network ofera informatii privind legislatia si politicile europene relevante pentru diferite categorii de societati comerciale sau sectoare economice de activitate, conditiile specifice de comercializare a produselor/serviciilor sau conditiile de participare la licitatii publice internationale.

Opiniile dumneavoastra de imbunatatire a legislatiei europene pentru mediul de afaceri sunt colectate periodic, prin consultari publice si transmise catre factorii decizionali europeni,

5. Servicii in sprijinul inovarii  innovation

Pentru IMM-uri cu ambitii sa inoveze si sa creasca, Enterprise Europe Network poate oferi pachete de personalizate pentru sprijinirea inovarii.

Reteaua ofera doua tipuri de pachete de sprijin:

  • Dezvoltarea capacitatii de management a inovarii in IMM-uri cu potential ridicat de inovare (Enhancing Innovation Management Capacities). Puteti beneficia de servicii de evaluare si diagnoza a managementului inovarii (utilizand instrumentul IMP³rove), de asistenta pentru elaborarea si implementarea unui plan de masuri care sa vizeze cresterea performantelor economice imediate ale companiei.
  • Sprijinirea IMM-urilor beneficiare de finantare din Programul Orizont 2020 – Instrumentului pentru IMM (SME Instrument) (Key Account Management – KAM). Puteti beneficia de servicii specializate de evaluare a nevoilor de asistenta tehnica, de identificarea si  recomandarea unui „coach” (specialisti recunoscuti in Uniunea Europeana) potrivit, impreuna cu care veti elabora documentatia si veti implementa cu succes proiectul inovator care a primit finantare in etapele primare de dezvoltare ale proiectului(Etapa 1 – nota conceptuala sau Etapa 2 – studiu de fezabilitate).

6. Drepturi de proprietate intelectuala  success

Sunteti interesat de comercializarea unei noi idei, produs, serviciu sau proces? Enterprise Europe Network va ajuta sa aflati cum sa va protejati si sa profitati de ideile si tehnologiile intreprinderii dumneavoastra. De asemenea, va putem pune in legatura cu organizatii si expertii in proprietate intelectuala – economisind timp si bani.

Reteaua ofera informatii si consiliere cu privire la proprietatea intelectuala. Lucram indeaproape cu organizatii specializate care sprijina  intreprinderile mici sa utilizeze drepturi de proprietate intelectuala .  Va putem ajuta, de asemenea, sa identificati noi piete si oportunitati de export.

Contactati filiala locala Enterprise Europe Network pentru a cere ajutor in identificarea, protejarea si comercializarea proprietatii intelectuale.